17. mai-bord i rødt, hvitt og grått

Mai er den store festmåneden. Når vi dekker bordet med norske flagg er bordet perfekt til nasjonaldagen. Uten flaggdekor kan det brukes til konfirmasjoner og andre festdager i mai.

 17mai bord i rødt, hvitt og grått
Nasjonaldagen feires på tradisjonelt vis med norske flagg som vaier og sølv som skinner, og serviettene har blitt pyntet med serviettholdere i mønster som minner om søljer.

Detaljbilde flaggrekke og telysholder
Flaggpynten er laget av solid stoff som er sydd fast på en snor. Den er like fin å henge opp over bordet som den er når den ligger som en dekorasjon langs midten av bordet.

Vårlig bukett detaljbilde
Vasen er fylt med en vårlig bukett som består av blomster i hvitt og de typiske lyse grønne nyansene som finnes i naturen på denne årstiden. En stor vase med en bugnende bukett er nærmest alt man trenger for å dekke et vakkert bord, foruten levende lys, god mat og glade gjester.

Klassiske lysestaker i sølv
Høyt og staselig står klassiske lysestaker i sølv på enden av bordet. Her er de ikke i veien slik de fort kan bli når de er plassert midt på bordet mellom to som sitter rett overfor hverandre.

Detaljbilde serviettringer i sølv
Serviettringen i sølv minner om filigransarbeidene på tradisjonelle søljer. En morsom detalj på et tradisjonelt maibord.

Champagnekjøler som pynt, både dekorativt og praktisk
Skal du gi bort en flaske med noe godt å drikke i vertinnegave? Da kan den pyntes enkelt med silkepapir, gavebånd og en kanskje liten bukett, hvis du har noen blomster å avse. Litt mer spennende når den er pakket inn slik enn i en ordinær flaskepose. Faktisk så lekker at den kan stå på bordet også.

Champagnefrokost er vanlig på den store dagen
Skal det serveres champagnefrokost på den store dagen? Husk å kjøpe is til avkjøling av den sprudlende drikken.
Når vinkjøleren blir plassert på bordet er det fest!

Takk til Marianne de Bourg for dekking av bord.

Du kan se flere av hennes bord på bloggen mariannedebourg.no og på Instagram @mariannedebourg.