Åpningstider og tips

Fra Vinmonopolets sider

“Påsken nærmer seg og mange velger kartongvin til hyttekosen og påskematen. Det er praktisk med lett emballasje som ikke knuser. Men tre liter av samme vin kan kanskje bli litt kjedelig? Velger du miljøsmarte plastflasker i stedet har du muligheten til å ha én vin til fisken den ene dagen og en annen til lammet den andre dagen.

Kjente land og druer
Det tappes både rødvin, hvitvin og rosévin på miljøsmarte plastflasker. Alle de klassiske vinlandene, som Frankrike, Italia, Tyskland, Chile og Sør-Afrika, er representert. Vinene er laget på kjente og kjære druer som Barbera, Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Sauvignon Blanc, Chardonnay og Riesling. De fleste av vinstilene er også representert bortsett fra utviklet eller fatpreget vin.
Plastflasker er bedre for miljøet
Å få ned vekten på emballasjen er noe av det mest virkningsfulle vi kan gjøre for miljøet. Produksjonen av glassflasker er energikrevende, noe som utgjør den største miljøfaktoren. I tillegg krever lettere flasker mindre bruk av drivstoff når flaskene transporteres. Vi snakker altså dobbel miljøgevinst! En gjennomsnittlig glassflaske veier rundt 500 gram, mens plastflasker veier skarve 50 gram!
Sammen for bærekraft
Det er ingen tvil om at plastflasker er bedre for miljøet enn glassflasker, så lenge flaskene resirkuleres på samme måte som glass- og metallemballasje. Nå lanserer vi derfor vin i plastflasker med pant som sikrer at flaskene returneres og gjenbrukes til nye flasker Kartong er også et godt, miljøsmart alternativ.
Vinmonopolet jobber aktivt med FNs bærekraftmål. Vi skal bidra til ansvarlig forbruk og produksjon, og gjøre vårt for å stoppe klimaendringene”.
Ha en riktig god og lett påske!