Camp Vestby – flere millioner skritt senere

Camp Vestby – flere millioner skritt senere

Etter flere uker med trening, med en skritteller som har gått varm og etter mye svette, har deltakerne i Camp Vestby fått kjenne på kroppen hvordan den nye treningshverdagen er. 

– Dette er det som har gjort at jeg har kommet igang, sier ordfører Tom-Anders Ludvigsen, etter endt økt.

Tirsdag 19.mars var den første av mange økter hvor deltakerne i Camp Vestby var samlet med et mål for øye; formen skulle bli bedre. Og siden den gang har den glade gjengen av kvinner og menn, fra 37 til 74, år vært samlet så og si hver uke. Med gode og inspirerende instruksjoner fra blant annet Cathrine og Marius fra Mudo, har øvelsene tatt deltakerne med på en reise innen kjente og ukjente øvelser. 

Etter sist økt tok vi en prat med 3 av deltakerne for å lodde stemningen. Det var ikke vanskelig å se at på de at gruppetreninger gjør godt, for selv etter en hard økt var smilet godt på plass hos Tom-Anders Ludvigsen, Cecilie Berglund og Berit Claeson. 

Foto: Charlotte Svae.

Ordfører Tom-Anders Ludvigsen er en slags gallionsfigur for prosjektet og det hele startet jo med et ønske om å få han i bedre form. 

– Jeg tror faktisk ikke jeg hadde kommet igang jeg med skikkelig trening, hadde det ikke vært for at jeg bandt meg opp mot detta, sier en ivrig ordfører. Trening kan jo fort bli bare det å sette seg på sykkelen inne på et studio i en halvtime og så avslutte med tredemølle. Men noen av disse øvelsene vi blir tatt igjennom på denne treningen her merker du jo faktisk på kroppen. Jeg var så stiv og støl etter en av disse treningene at jeg nesten ikke fikk satt meg inn i bilen, fortsetter Tom-Anders. 

Bilde: Cecilie og Berit til venstre her. Foto: Charlotte Svae.

Ved siden av ordføreren sitter Cecilie Berglund og nikker. Hun fullroser treningsopplegget, og spesielt FitBit-aktivitetsklokka de fikk fra Power. Hun kan fortelle at etter at hun meldte seg på og fikk denne klokka, så er hun aktiv på Mudo nesten hver eneste dag gjennom uka. 

– Jeg kaller det ikke trening, jeg kaller det å være i aktivitet, sier Cecilie, som på 14 dager var den deltakeren som hadde gått flest skritt. Totalt har Cecilies ben tatt henne 389.435 skritt rundt i kommunen, noe som gir et snitt på over 27000 skritt pr dag. 

Cecilie sier at FitBiten har gjort henne mer ivrig, og det er på grensen til at hun nesten ikke klarer å sitte stille. 

Det sosiale aspektet ved å være en gruppe som trener sammen har vært veldig inspirerende og viktig for de tre. Berit Claeson sier hun innimellom har slitt litt med å motivere seg når hun har gått på trening alene. Hun forklarer at det å trene som en gruppe har vært mye enklere å motivere seg til. I tillegg er det en fin gruppe som ikke tar seg selv så høytidelig, så man føler seg vel, uansett hvor stiv man er i kroppen, legger ordføreren til.

– Jeg var så støl etter en av disse treningene jeg, at jeg ikke visste helt hvor jeg skulle gjøre av meg, sier Berit og sier samtidig at mange av øvelsene er så bra, men samtidig så enkle at man kan like gjerne gjøre de hjemme. 

De har samtlige troen på et treningsliv også etter at Camp Vestby er over. Og kanskje de i fremtiden vil trene mer og bli støle – sammen med andre. 

Foto: Charlotte Svae.