Disse smitteverntiltakene har REMA 1000

Fokus på god håndhygiene, plexiglass ved kassene, desinfisering av vogner, bankterminaler og andre kontaktflater i butikk. Dette gjør REMA 1000 for at du trygt kan handle i våre butikker.

På grunn av situasjonen vi befinner oss i har REMA 1000 innført ekstra renholds- og smitteverntiltak i alle butikker, lagre og kontorer.

Vi følger til enhver tid anbefalinger fra norske Helsemyndigheter, og vurderer fortløpende flere tiltak i samråd med myndighetene og våre ansatte.

Økt renhold hos REMA 1000

Vi har ekstra fokus på god hånd- og vaskehygiene i butikker, kontorer og lagre. Blant annet vaskes eller desinfiseres alle butikkens kontaktflater flere ganger daglig, som vogner, kurver, håndtak, bankterminaler, tastaturer, brødklyper og smågodtskjeer.

Samtidig legges det til rette for at de ansatte får vasket hender hyppig.

Vi holder avstand

Du finner gulvklistremerker i alle våre butikker for å minne deg på å holde avstand til andre som handler. I tillegg har vi plakater både ved inngangen og i kassaområdet, som oppfordrer til å holde avstand og hva du kan gjøre for å forebygge smitte når du handler.

Merk at noen kommuner kan ha strengere krav til avstand enn de nasjonale retningslinjene, og at enkelte butikker forholder seg til lokale regler.

Munnbind ved behov

Den nasjonale anbefalingen er å bruke munnbind i tilfeller der man ikke klarer å holde 1 meter avstand, det gjelder også i matbutikken. Siden mars har både ansatte og kunder vist at de klarer å holde god avstand til hverandre og vi har ikke hatt problemer med smitte i butikk.

Dersom det likevel oppstår situasjoner, for eksempel i mindre butikker, der kunder og ansatte ikke klarer å holde anbefalt avstand skal de ha på seg munnbind. Munnbind sikrer ikke like godt mot smitte som avstand, og vår hovedprioritet er å fortsatt tilrettelegge for at man kan opprettholde god nok avstand. I enkelte butikker kan det bety å begrense antall kunder i butikken samtidig.

Plexiglass i kasseområdet

Vi er i gang med å montere plexiglass i alle våre butikker, som et ekstra smitteverntiltak overfor våre ansatte og kunder. Plexiglassene vil plasseres i kassene ved betalingsskjerm, og settes opp fortløpende fra og med torsdag 19. mars.

Ikke påvist smitte via mat

Det er på nåværende tidspunkt ingen grunn til å bekymre seg for smitte via matvarer. Vi oppfordrer uansett kunder til å kun ta på varer du selv skal kjøpe.

Har du flere spørsmål rundt dette kan du ta kontakt med lokale eller nasjonale helsemyndigheter.

Ingen grunn til hamstring

Dagligvarebutikkene vil holde åpent og fyller daglig på med varer slik at du får tak i de produktene du trenger. Det er ingen grunn til hamstring. Vi oppfordrer alle til å vise omtanke når de handler, slik at ingen trenger å møte tomme hyller.

Slik bidrar du til å forebygge smitte

Avstand og god håndhygiene reduserer smitte ved alle luftveisinfeksjoner. Les mer på FHI sine sider her.

  1. Vask hendene ofte. Såpe og vann er effektive virkemidler for å forebygge smitte. Vask hendene grundig etter hosting, nysing og etter kontakt med overflater som ofte tas på.
  2. Bruk papirlommetørkle hvis du må nyse eller hoste. Bruk eventuelt albuekroken for å unngå smitte dersom papirlommetørkle ikke er tilgjengelig. Vask alltid hendene etterpå.
  3. Bruk hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler dersom du ikke har mulighet til å vaske hendene. Gni inn hender og håndledd til huden blir tørr.
  4. Hold god avstand til andre. Ha minimum 1 meter avstand fra andre, også når du handler. Enkelte kommuner kan stille strengere krav til avstand, følg alltid anbefalinger i din kommune.
  5. Hold deg hjemme hvis du er syk, i isolasjon eller karantene.