REMA`s familiekokk tipser

Prøv frukt på grillen

Visste du at du kan grille nesten all slags frukt, og trylle frem nye smaker og spennende retter? Her får du kokken Reneé Fagerhøis beste tips til å lykkes med frukt på grillen.

– Først og fremst elsker jeg å grille sitron og lime, for å skvise over grillmaten. Det er noe jeg anbefaler alle å gjøre til en vane når de griller. Men hvis jeg skal lage andre retter, som salater og desserter, er ananas, nektarin og melon favorittene, sier Reneé Fagerhøi.

Hun er kjøkkensjef på kritikerroste Bula Neobistro, som hun startet i Trondheim i 2017. Siden den gang har hun gjort seg kjent som blant annet dommer i NRK-programmet Familiekokkene, og nå – som REMA 1000s egen grillekspert.

Bilde: Sitron på grillen.

Raskt, enkelt og godt

Det finnes flere måter å grille frukt på. Du kan putte favorittfruktene dine i aluminiumsfolie, skvise over litt sitron og en teskje sukker, og legge foliepakken på grillen.

Alternativt kan du dele opp frukten i skiver, pensle den med et tynt lag nøytral olje, og grille den et par minutter på grillrist på begge sider til frukten er karamellisert og gyllen.

Les også: Slik griller du grønnsaker.

Uansett hvilken metode du velger, er grillseansen unnagjort gjort på få minutter.

– På sødmefull frukt, som ananas og nektariner, synes jeg det er superdigg å toppe med litt havsalt og chiliflakes, tipser Fagerhøi.

Vannmelon på grillen

Dersom vannmelonen har blitt litt kornete, kan en runde på grillen redde frukten fra søpla.

Mer smak og sødme

Når frukt grilles, kommer sødmen bedre frem. Det åpner for nye smaksopplevelser og spennende desserter.

– Grillet fruktsalat med vaniljeis er helt magisk. Se for deg iskald, kremet is som smelter inn i den lune frukten, drømmer Fagerhøi.

Et annet tips er å kombinere grillet frukt med grillet ost: Pakk en hel brie i folie, og varm den på grillen i noen minutter til kjernen er varm og rennende. Åpne folien og løft av “ostelokket”. Riv så opp en lys baguette eller finn frem rugkjeks og dypp i osten. Server gjerne med grillede nektariner, honning og valnøtter til.