HJERTENE MAN ALDRI FÅR NOK AV

HJERTENE MAN ALDRI FÅR NOK AV

Det går ubønnhørlig mot jul. Det er mange hjerter som gleder seg til alt hva den tiden innebærer. Dessverre er det mangt et hjerte som helst skulle hoppet bukk over alt som har med jul å gjøre. Men i år, som i fjor, er Vestby Storsenter enormt glade for å få hjelpe Hjerterom, Alex, Petter Uteligger og alle de andre som vandrer rundt i verden for å dele ut gaver og kjærlighet. Vi kaller det «Fra Hjerte til Hjerte»

Vi trenger varme klær og helst sokker, ullundertøy og annet varmt.

Visste du at hjernen vår reagerer på samme måte når du gir bort noe som når du spiser sjokolade og at forskning viser at å gi til andre gir mer glede enn å få? Sånn sett var det nok mange i Vestby som gikk rundt med den gode følelsen i desember 2017. Og vi skal fortelle litt om hvorfor.

Hjerterom er startet opp med et mål for øye; gjennom utdeling av blant annet klær, mat, utstyr, rådgivning, hjemmebesøk og sosiale aktiviteter, skal foreningen hjelpe rusmisbruk- ere, hjemløse og andre vanskeligstilte til et bedre liv. Hjerterom organiserer innsamlinger og videreformidler dette til mennesker som har behovet for nettopp denne typen hjelp.

I en samtale på telefonen er det en snakkesalig og ivrig Johan Alexander Barclay Nitter, eller bedre kjent som Alex Nitter, vi møter. Han snakker energisk om hektiske hverdager, om alle skjebnene som trenger hjelp og tiden det tar å prøve å hjelpe flest mulig.
– Dagene består i å hente klær, sortere klær og kjøre klær ut, sier Alex, men måten han sier det på gjør at man skjønner han gjør det med hjertens lyst. Med hjertet utenpå drakta, for å bruke en idrettsmetafor.

Alex forteller at det gir mye tilbake når man får se gleden og gløden i øynene til barna, enten det er gjennom Superselma-prosjektet, som er rettet mot kreftsyke barn, eller til barnehjems- barn. Glede er ikke en følelse barn har lært seg å skjule, så den syntes godt, ler Alex.

Innbyggerne i Vestby kan være stolte. Gjennom «Fra Hjerte til Hjerte» i 2017 samlet Vestby Storsenter inn så mange gaver at vi måtte hente i flere omganger.

– Skulle ønske alle kommuner var så gavmilde som Vestby, legger Alex til. Dere er en foregang- skommune sånn sett.

Hvordan fungerer «Fra Hjerte til Hjerte»?

På et vakkert juletre inne på Vestby Storsenter henges det opp en rekke hjerter. Hvert eneste hjerte er på mange måter som en «til/fra-lapp», hvor det står litt informasjon om hvem gaven skal være til. Meningen er at man skal plukke et eller flere hjerter fra treet, kjøpe en gave som passer til beskrivelsen, og sette hjertet på gaven. Ved siden av treet står det to store kasser merket med «Fra Hjerte til Hjerte» og det er i disse kassene man legger gavene. Når Alex og hans hjertevarmere kommer, kan de ta med seg kjærligheten fra Vestby Storsenters kunder og rett ut til de som trenger lysglimt i sine tilværelser.

Les mer her: https://issuu.com/home/published/vestby_julemagasin_24s_a4