Skolestart er rett rundt hjørnet

VI ELSKER SKOLESTART

Ikke lenge etter at du har tømt skoene for sand og vasket godt brukte badeshortser, så er det igjen klart. For skolestart.

Bare ordet i seg selv vekker en rekke følelser i mange og er på sett og vis også svært generasjonsbetinget. Mang en bestemor eller bestefar ser stolt frem til dagen hvor barnebarnet skal tråkke sine første steg på en skolegård. Uerfarne foreldre vet ikke helt hvor de skal gjøre av seg og rives mellom å holde poden hjemme litt til eller å sende de inn i en ny og ukjent verden. De mer erfarne foreldrene klasker noe stresset den siste salamiskiva på skolematpakka, før familien drar hvert til sitt, og smiler gjenkjennende til hverdagen de har hatt noen ukers ferie fra.
Felles for de alle er at man på sett og vis har godt av å gjøre seg klar. Ikke nødvendigvis på den måten at man trenger å kjøpe alt nytt, bare fordi vi starter på et nytt skoleår. Men hvis man ikke har gjort det helt enda, så ta en aldri så liten runde i hus og klesskap, med hverdagsbrillene på.

Sommer er jo tiden for vekst. Det er ikke bare gress og hekk som vokser frustrerende mye om sommeren. Våre kjære små har det også med å strekke seg litt ekstra i løpet av de solfylte månedene. Dermed kan klærne de så gjerne ønsker å bruke første skoledag være litt for små eller litt for trange. De gamle klærne kan arves av småsøsken eller noen andre i familien, og noe nytt må kanskje anskaffes. Godt vi har Sparkjøp, Cubus og Sport 1, der finner du det meste til alle lag på kroppen, innerst til ytterst.
Men skoleklare barn, enten de er førstereis eller ikke, kan trenge mye og mangt for skoleåret som kommer. Enten det er ryggsekker, matpakker, drikkeflasker, gummistøvler, regntøy, luer, hansker, skrivepult, skrivesaker, kladdebøker, lesebriller eller en blomst til læreren, så finner du det på Vestby Storsenter.
Og du, hvorfor vente til skolefotografen kommer for å ta bilder av barna? Ta en tur oppom Charlotte på Svae Foto, så kan hun ta noen skikkelig morsomme bilder av både skolegutt, skolejente eller kanskje også hele slekta. Med stolte besteforeldre, småstressa foreldre og glade skolebarn.

God skolestart!