Kjæledyr og ferie?

PETS har de gode rådene…

Sommer er tid for hodebry for mange – for hvor skal egentlig mitt kjæledyr være mens vi er på ferie? For mange av oss blir løsningen å ta med seg kjæledyret på ferie, og da er det noen ting som man bør tenke på.

Hund på ferie i Norge
Det å være turist i eget land er fantastisk. Norsk natur har mye å by på og kan være spennende for våre firbente venner. Og våre hunder er ofte med på ferie rundt om i landet. I likhet med oss mennesker byr bilkjøring til tider på utfordringer.

Har man fått en valp i huset som man skal ta med seg, kan det være en fordel for valpen å få trening i å oppholde seg i bilburet før man plasseres i bilen, og at man får noen korte turer for å trene seg opp med, før man begir seg ut på den lange reisen. Bilbur og anbefalinger i forhold til størrelse kan Pets være med å hjelpe deg med, og alle hunder skal være forsvarlig sikret i bilen.
Selv med rett bur, kan en valp, dersom den ikke har sikt eller noen referansepunkter rundt seg, i likhet med oss kan bli kvalme. Derfor er det blant annet ikke å anbefale å mate hunden rett før avreise.

Ta gjerne hyppige pauser på veien dersom hunden er uvant med å kjøre bil. Pausene er like mye for hundens del som din egen, så det er helt naturlig å gi hunden en luftetur mens dere strekker på beina.

Hund i bur mens bilen er i bevegelse er en ting, en hund i bur mens bilen står stille er noe helt annet. Det skiftende været i Norge er alene et sterkt argument for å aldri la bilen ligge i bilen uten tilsyn eller god lufting. Den skyggen som bilen stod i når du forsvant inn på veikroa, kan brått bli borte og gi hunden ekstremt ubehag, eller i værste fall gjøre at hunden din trenger snarlig tilsyn av veterinær. Ha med vannskål til hunden og gi den ferskt kaldt vann underveis – og gi den masse kjærlighet og ros, så får den positive assosiasjoner til det å reise i bil.

Hunden med på ferie til utlandet
Det er ingen av «reglene» for dyr som skal legges bort, kun fordi man har kommet inn i et land hvor man sier «tjei» istedenfor «jente» eller «dreng» istedenfor «gutt». Gjør alt det fornuftige du gjør med hunden din i Norge, så går alt veldig bra.

Det du derimot skal gjøre alt for å unngå er at din firbente venn ufrivillig blir igjen i karantene, i noe mindre trivelige omgivelser enn det den er vant til. Og da er det helt enkle forberedelser som må gjøres:

– hunden må være id-merket
– den må ha gyldig pass, dette fåes hos veterinær
– behandling mot bendelorm
– hunden skal reise sammen med eier

Karin på Pets i Vestby forteller oss at reglene for hund i bur er strengere i Sverige enn de er i Norge. Buret i bilen skal være så stort at hunden skal kunne stå oppreist uten å være nær buret. Videre kan hun fortelle at hundene kun kan ligge i bur i 4 timer før de må ut og ha en lengre pause. Pass derfor ekstra godt på at du overholder reglementene i det landet du befinner deg i.

Pets kan det du bør vite om alt dette og mer til, og har i tillegg sommerkampanje på en rekke varer, så det er bare å besøke de i 2. etasje på Vestby Storsenter.