Nå blir det mindre plast i REMA

Nå blir det mindre plast i frukt- og grøntavdelingen hos REMA 1000

Fjerner om lag 160 tonn plastemballasje fra varer som norske bær og avokado.

Verdens miljøutfordringer er noe vi alle må ta stilling til, derfor jobber vi hele tiden med nye tiltak som er bra for både miljøet og kundene våre. Det å redusere plastemballasje der vi kan er et av dem.

Bytter ut plast med papp

Vår leverandør av frukt og grønnsaker, BAMA, tar plastutfordringene på alvor. I samarbeid med dem blir det nå mindre plastemballasje å se på en rekke produkter i frukt- og grøntavdelingen vår. Totalt vil dette spare miljøet for om lag 160 tonn plast.

– Å redusere plast er noe som engasjerer både oss og kundene. Det gleder oss å se at leverandørene gjør det samme. BAMA har lenge jobbet med flere spennende emballasje-nyheter som nå blir å se i våre butikker, sier Kaia Andresen, sjef for miljø og samfunnsansvar i REMA 1000.

Norske bær og frukt i mer miljøvennlig emballasje

Stadig flere kunder ønsker seg alternativer til plastposer og plastemballasje når de handler matvarene sine. Et av emballasjeprosjektene til BAMA er at sesongens norske bær blir å finne i nye pappkurver til sommeren. Pappbeger i stedet for plastbrett blir også å se på mange denne våren og avokado i løpet av høsten.

Hjertesalat og Ruccula er også to produkter hvor kundene vil finne lignende pappbegerløsninger. Ovennevnte tiltak alene vil gjøre at REMA-kundene sparer miljøet for om lag 170 tonn plast når de handler bær, frukt og grønt ny emballasje.

Papirposer til norske sesongvarer

Siden 2015 har kundene kunnet ta med seg norske epler hjem i papirposer. Dette tiltaket har og blitt å se på norske moreller, pærer og plommer de siste årene.

I 2017 lanserte BAMA moreller i papirpose. Bare dette ene tiltaket har flyttet 240.000 poser fra plast til papir. Etter at eksisterende plastemballasje er brukt opp er målet å tilby papiremballasje til så og si all norsk frukt og bær i årets norsk-sesong.

LES OGSÅ: Slik jobber REMA 1000 med å redusere bruken av plast

Mindre emballasje rundt produktene

Sammen med våre leverandører har vi i flere år jobbet med å minimere emballasjen rundt produktene våre. På den måten kan kundene være trygge på å få produkter av god kvalitet, med kun akkurat den mengden emballasje som er helt nødvendig.

Produkter fra Stangekylling er et av eksemplene hvor vi har oppnådd suksess her. Dette arbeidet fortsetter vi med, og flere produkter med minimert emballasje blir å finne hos REMA 1000 i årene fremover.

Hindre unødig kasting av mat

Matsvinn er et av de største miljøutfordringene vi har i Norge i dag. Derfor ser vi i REMA 1000 på tiltak som gjør at vi kan hindre unødig kasting av mat og samtidig redusere plastemballasjen så mye som mulig.

Dersom plasten blir brukt og gjenvunnet riktig, er plast et energieffektivt og nødvendig materiale for å bevare kvaliteten på ferskvarer, frukt og grønt. Dette er igjen et viktig steg for å unngå at maten havner i søpla fremfor å bli spist.

LES OGSÅ: Slik jobber REMA 1000 med matsvinn

Slik jobber vi med å redusere plast

  • Tilbyr bærenett som alternativ til plastposer i alle våre butikker
  • Ser på alternative emballasjeløsninger og økt bruk av gjenvunnet plast
  • Optimalisere og minimere emballasjen der det er mulig
  • Tilby norske sesongvarer av frukt og grønt i papiremballasje
  • Informasjon om hvordan emballasjen kan kildesorteres på alle våre produkter
  • Jobber mot et mål om å kun benytte bærekraftig emballasje i fremtiden