Nå er honningen i hus!

Biene på taket

Nå er honningen høstet og er i hus.

Honningen vil vi gi bort i premier og «smøre» våre kunder med i desember…Følg med!

For de som allerede ikke var kjent med det, så er Vestby Storsenter vertskap til 4 bikuber, som er plassert på taket av senteret. Den andre sesongen er et tilbakelagt kapittel og biene er igjen satt bort for vinterlagring. Dermed tar biene atter en gang fatt på arbeidsoppgaven som ubønnhørlig hviler på deres skuldre; passe på at dronningen holder varmen gjennom hele vinterhalvåret.

Det kan minne om en levende ball, denne bieskapte varmestuen, som pulserer rundt inne i bikuben. Hver av dronningene er plassert i senter av ballen og får dermed opp mot 30 varmegrader der inne, selv om frosten biter tak i bikuben på utsiden. Slik holder de henne i live før våren kommer og det på nytt skal produseres, inn- ledningsvis tusen av våryre bier og dernest produseres honning. Til vår glede og til vår nytelse.

Hver av de fire dronningene har fått et navn og på våre Facebook-sider følger vi livet i bikuben fra uke til uke gjennom sommeren. Følg oss gjerne der og still gjerne spørsmål – de tar vi videre til birøkter Dag Floeng, fra VestBI.

Dronning Zonja 2, Queen Bee 2, Billy Bee 2 og Lady B ønsker dere alle en riktig god jul og et nytt år fult av muligheter.

Biefarmen på taket til VESTBY STORSENTER, her er de 4 dronningene.