Rosa sløyfe designpin 2018

Rosa sløyfe designpin 2018: Kari Traa

Designer og tidligere freestylekjører Kari Traa er den offisielle pin-designeren for Rosa sløyfe-aksjonen 2018.

– Det viktigste for meg var å implementere et hjerte i sløyfen. Symbolikken mellom brystkreft og hjertet synes jeg er sterkt. Bak brystet, bak sykdommen ligger hjertet. Og hjertet er kvinnens kjerne. Det banker for overlevelse. Å bære en rosa sløyfe i oktober viser at man bryr seg, men å bære en hjerteformet sløyfe viser at man bryr seg med kjærlighet og varme, sier hun.

–  Jeg har, som de aller fleste, et forhold til kreftsaken fordi familie og venner er rammet av sykdommen. Derfor er det viktig for meg å gjøre det jeg kan for å støtte opp om brystkreftsaken, sier Traa.

For femte året på rad lanserer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge en egen designpin. Kari Traa overtar stafettpinnen fra fjorårets designer – kunstner og musiker Magne Furuholmen.

–  Tanken bak pinen var at den skulle se litt gammeldags ut, som en gammel brosje som bestemoren din kanskje bar da hun pyntet seg. Men det viktigste for meg var å implementere et hjerte i sløyfen.

–  Symbolikken mellom brystkreft og hjertet synes jeg er sterkt. Bak brystet, bak sykdommen ligger hjertet. Og hjertet er kvinnens kjerne. Det banker for overlevelse. Å bære en rosa sløyfe i oktober viser at man bryr seg, men å bære en hjerteformet sløyfe viser at man bryr seg med kjærlighet og varme, sier hun.

Se film om hvordan Kari laget pinen på www.rosasløyfe.no.