Sunnere med SUNKOST

Derfor kan det være bra å ta en detox kur

Er du mye trøtt og sliten, har du plager med fordøyelsen eller skulle du gjerne kvittet deg med et par kilo? Da kan detox være en god idé.

Hvis du kjenner at kroppen ikke fungerer helt som den skal og du er mye uopplagt, kan du ha nytte av en detox-kur. Kanskje du også har spist litt usunt en periode, med mye sukker og kaffe for å holde deg gående i en travel hverdag. Kanskje det også har blitt en del ferdigmat med mye fett og salt?

9 grunner til at en detox-kur kan være bra:

1. Mer energi og velvære

Du kan føle deg forfrisket og kvikkere i både hodet og kroppen. Du kan oppleve å ha mer overskudd, og hvis du plages med det, mindre ømhet og stivhet i muskler og ledd. Noen opplever bedring av lett hodepine og andre får mindre allergiplager f.eks. ved lett pollenallergi.

2. Bedre fordøyelse

Detox kan bidra til en normal fordøyelse. Kroppen tar også lettere til seg næringsstoffer fra maten du spiser, når fordøyelsen fungerer bedre. En del detox-kurer inneholder urter som blant annet kan virke støttende på leveren. En godt fungerende lever er viktig for «rensing av kroppen» og en god fordøyelse.

3.Vektkontroll

Forsøker du å gå ned i vekt? En detox-kur er ingen slankekur i seg selv, men rensekuren kan være en god start på en slankekur, og kan gi ekstra motivasjon på veien mot vektreduksjon. Når du gjør en detox-kur begrenser man gjerne sukkerinntaket, drikker mer vann og spiser generelt sunnere, og med sunn mat og lavere kalori-inntak vil du kunne gå ned i vekt. Noe av vekttapet under en detox-kur kan også skje ved at væskeansamlinger i kroppen forsvinner, du mister vann og der igjennom vekt.

4. Demper søtsug

Når du kutter ut sukker og usunn mat i løpet av en detox-kur, vil søtsuget som oftest gradvis reduseres. Når kroppen får riktige næringsstoffer, tilstrekkelig med væske og mosjon, kommer den mer i balanse. Å balansere blodsukkeret er en viktig del av å redusere søtsug, dette skjer naturlig når man spiser sunnere mat f.eks. med mer fiber og mindre sukker.

5.  Mindre sensitivitet

Du kan redusere lett sensitivitet overfor visse matvarer som du ellers reagerer på, som f.eks. mat som inneholder gluten og laktose. Under en detox-kur fjerner man gjerne matvarer som inneholder melk og gluten. Når kroppen får en pause fra matvarer som vanligvis trigger frem ulike plager, kan man oppleve at den bedre tåler å innta mindre mengder av disse matvarene etter en god rensekur. Dette gjelder ikke allergier.

6. Bedre hud

I begynnelsen av en detox-kur kan du oppleve at huden blir litt uren, noen får kviser og utslett. Dette vil forsvinne etterhvert, og huden vil gjerne se friskere ut med en ny glød.

7. Kvitter deg med giftstoffer

Vi får i oss tilsetningsstoffer, sprøytemidler på frukt og grønt, forurensning i luften og kjemikalier i kosmetikk og andre produkter. Selv om kroppen selv har gode rensesystemer, blant annet via leveren og nyrene, skader det ikke å hjelpe kroppen å kvitte seg med disse uheldige stoffene. En detox er med på å støtte leveren og fordøyelsen, og økt væskeinntak øker utskylling via nyrene.

8. Velvære og en ny start

 Det å gi kroppen en skikkelig rens kan gi deg en økt følelse av velvære, og det kan inspirere deg til å starte et sunnere liv med sunnere mat, mer mosjon og mindre stress. Når man gjennomfører en detox-kur er det viktigste av alt å drikke nok vann gjennom dagen. Best effekt fås om man også spiser så rent og riktig som mulig, kutter alkohol og tobakk, og sørger for å svette ut gjennom treningsøkter og gjerne badstue.

 

9. Søvn

Søvn er en viktig faktor for velvære, kroppen regenereres imens du sover og å sove er som å «ligge til lading» når det gjelder energi, så sørg for å få tilstrekkelig mengde søvn – så får du en god start hver dag.

 

 

SE mer her: https://sunkost.no/rad-informasjon/detox/derfor-bor-du-ta-en-detox?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=2021-tor-U02-detox