Tett på livet til Gro på Vestby Garn

TETT PÅ LIVET

På Vestby Storsenters Facebook-sider har vi en lukket intern gruppe vi har valgt å kalle «Tett på Vestby Storsenter», som er for alle ansatte på senteret. Tittelen er ikke helt tilfeldig, for som et lokalt og lite senter, kommer mange av våre ansatte tett på hverandre. Tett på livet.

Når man går rundt i gangene på Vestby Storsenter er det ofteen form for aktivitet i butikkene. Tidlig på formiddagen kan noen være opptatt med kunder, andre med å sette nye varer ut i hylleneog andre igjen henger opp plakater. I det travle får vi kanskje tid tilet hei til hverandre, eller et smil før vi går videre med nye mål for øyet, men innimellom er det tid til å komme tettere på.

Og det er akkurat det som er så godt å være en del av miljøet her. Man kjenner menneskene bak butikkene,og det er rom for både å le og gråte sammen. Når en på laget, en kollega, brått blir rammet av sykdom,enten selv eller i nær relasjon, påvirker det på mangemåter mange av oss. Vi som er tett på.

For kort tid siden skriver Gro Stevning Beba, daglig leder
på Vestby Garn, på sin blogg: «Mest er jeg mamma, kone
og datter. Før var jeg gründer og daglig leder. Fortsatt er jeg eier, og gründer slutter man vel egentlig aldri å være. Jeg er fortsatt ansvarlig for at fire ansatte får lønn hver måned og at butikken går rundt.

page11image38560288

Jeg har blitt noe nytt også, jeg har blitt ufør. Ikke noe jeg hadde særlig lyst til. Nærmer meg 52 år og ufør. Jeg har fått als.»

En sykdom som i det stille kommer på deg i blindsonen, med det som kan oppleves som trivielle problemer i starten, men som preger deg mer og mer. Gro forteller om hyppige legebesøk og

om hvordan hun får mer problemer med en enkel ting som det å snakke. Til slutt setter det henne helt ut. Hun blir revet ut av arbeidslivet, bort fra venner, butikken og kolleger. I godt og vel et år ble stillheten det nye

Gro. Så startet hun bloggen.

«Etter blogginnlegget forrige uke, fikk jeg utrolig mange tilbakemeldinger. Folk som brydde seg og som ønsket meg alt godt. Det ville nesten ingen ende ta. Jeg vil takke hver og en av dere som sendte meg noen

ord eller et page11image44474048 Det varmer mer enn dere vet.»

Så er man brått tettere på igjen. Tettere på Gro. Tettere på livet og dets uforutsigbare vendinger. Så kan man på nytt vise omsorg,vise at man bryr seg om og at folk er mer enn bare en butikkleder med strikkelyst og garnfetish.

Bruk desember til å komme tettere på livet – bry deg om deg selv, og dine.

page11image38553840